pil

Grønne tagløsninger

grønne tagløsninger

Hvad gør tagpap producenterne for grønne tagløsninger?

Sedum tag

 

Sedum tag i hedehusene

Grønne tagløsninger så som Sedum tage, eller grønne tage, bliver mere og mere almindeligt. De fleste nye byggerier i større byer benytter sig af grønne tage, fordi man vedtager at en vis procentdel af nye tagdækinger skal være grønne. Der er naturligvis både fordele og ulemper ved grønne tage. Et af de bedste fordele er at taget kan klare den mængde vand der kommer fra oven, fordi lyngen optager størstedelen af vandet til at starte med, så kloakker ikke bliver overbelastet.

Man kan stille det op således:

Fordele ved grønne tagløsninger: Øget optagning af vandmængder, øget omdannelse af co2 til o2, lyngen følger årstiderne med farver, pænt at se på, beskytter underlaget, hurtigt at montere.

Ulemper: Kræver en ordentlig konstruktion grundet vægt, kan kun monteres fra maj til september, eller inden første frost, bekosteligt.

Tagpap der reducerer co2

 

kilde: https://www.licitationen.dk/announcement/view/123052/noxout_tagpap_der_renser_luften

Tagpap der reducerer co2, eller også kendt som less nox var faktisk phønix tagmaterialer der startede med. “Phønix Tag Materialer har tidligere lanceret en lignende tagpap, med de samme egenskaber, ved navn Lessnox, men det nye tagpap er mere end 6 gange så effektivt. Et 1000m2 tag dækket med Noxout neutraliserer over et år NOx svarende til 175.000km kørsel med en benzinmotor“.

Senere er de andre producenter kommet med deres egen udgave. Jeg benytter pt kun Katepal materialer, som kommer fra finland. De har også deres egen udgave af lessnox

“Katepals LESSNOX ® -granulat bidrager til nedbrydning af skadeligt
nitrogenoxid fra luften. Nitrogenoxid forekommer f.eks. ved trafik
og industrielle emissioner. LESSNOX ® -granulat fungerer som en
katalysator i en reaktion, hvoved UV-strålerne i solen nedbryder
skadeligt bitrogenoxid til ufarlige nitrater. Nitraterne skylles fra
taget efter regn og fungerer derefter som næring til alle former for
markvegetation. Titandioxid fastholder dens konsistens under pro-
cessen og fungerer derfor som katalysator for hele tagets levetid

Den grønne omstilling er nødvendig. Men den skal også være rentabel. Det kan derfor sikkert ikke svare sig at benytte lessnox på en garage i provinsen, hvor i mod grønt tag sikkert bedre kan svare sig. Der er mange småbyer der ligger i lavninger, der har problemer med regnvand.

Er opgaven derimod i en større by, så kunne det sikkert godt svare sig med enten lessnox, eller sedum.

Se mine priser her: https://dhtag.dk/tagdaekning-priser/

Se mere

Indhent et tilbud