pil

Vedligeholdelse af tagpap tag

vedligeholdelse af tagpap tag

Vedligeholdelse af tagpap tag

Det er vigtigt at man vedligeholder sit tagpap tag og minimum fejer det 1 gang om året. Dette er naturligvis mest gældende på tage med lave hældninger.

Når tagets alder nærmer sig de 10 år, begynder det at blive nedbrudt af solen. Jo ældre taget bliver, jo hurtigere går det. Især afløb er vigtige at holde rene, for bladfanget stopper til, med blade, mos, grannåle og andre spændende ting. Når det sker, så kan vandet ikke komme væk, og stiger indtil det finder et hul det kan løbe ind af og så er det for sent.

Hvis du ikke har fladt tage med afløb, men tag med hældning og tagrender, er det vigtige at rense sine tagrender mindst 2 gange om året, da vandet kan stå og sprøjte op under tagets underlag. Hold gerne øje med overlæg på taget, efterse gerne hjørner omkring kvisten, hvis denne er tilstede. Også inddækninger omkring ovenlys er vigtige, også hvis det er velux vinduer.

Læs mere om tagrenovering https://dhtag.dk/tagrenovering/

Her er et rigtig godt eksempel på et stoppet afløb.

vedligeholdelse af tagpap tag

Det har desværre resulteret i en mindre vandskade, pga manglende vedligeholdelse. Man kan se på overpappen at denne ser slidt. En opgave som denne vil sandsynligvis resultere i en renovering. Nyt afløb, et nyt lag overpap, nye kapsler, da det er den mest rentable løsning. Lyskuplerne er også færdige. Disse bliver utætte i hjørnerne med tiden, især hvis de er ældre end 10 år, dem kan du også få et tilbud på. Husk: Vedligeholdelse af tagpap tag er vigtigt.

Er mit tag slidt?

Du kan som regel se hvorvidt dit tag virker slidt. Hvis skiferen er mangelfuld er det et alvorligt problem, da solens uv stråler opløser styrenen i bitumen (https://da.wikipedia.org/wiki/Bitumen), så pappen bliver sprød. Det er et ret alvorligt problem og skal udbedres så der ikke sker yderliger skade. I sådan en situation, kan det godt betale sig med et nyt lag overpap, se priser her: https://dhtag.dk/tagdaekning-priser/

Hvis du er i tvivl, så kontakt mig gerne, og lad se på de forskellige løsninger.

Se mere

Indhent et tilbud